terug aan het werk

Terug aan het werk gaan is niet voor iedereen evident vragen zoals: ben ik er klaar voor? wat als ik mijn huidige job niet meer aankan? kan ik progressief herstarten? enz.. zijn heel normaal. via deze pagina proberen we je wegwijs te maken in wat er allemaal mogelijk is en welke instanties je hierbij kunnen helpen.

Kanker.be

Sommige mensen kijken uit naar het moment dat ze weer kunnen gaan werken. Ze willen de periode van de ziekte en haar behandeling afsluiten om de draad van het dagelijkse leven weer op te nemen. Ze missen het sociaal contact, het ritme van hun oude leven of hun zekerheden.

Anderen zitten soms met een schuldgevoel omdat ze zo lang afwezig zijn geweest en hun collega's een deel van hun werk hebben moeten overnemen.

Anderen zijn dan weer bang dat ze aan de kant zullen worden geschoven. 

Hoe dan ook is het belangrijk dat je het rustig aan doet en je goed voorbereidt.

https://www.kanker.be/patientenhulp/terug-werken

I-KNOW-HOW 

Het doel van I-KNOW-HOW is het ondersteunen van mensen met kanker bij de hervatting of het behoud van hun werk. Dit gebeurt via het ontwikkelen van diensten met en voor werkgevers, werknemers, para(medici) en jobcoaches. Via deze innovatieve diensten trachten ze om het aantal mensen met kanker die aan de slag blijven of het werk hervatten met 15% te laten stijgen. De periode van afwezigheid op het werk zal bovendien korter worden door ondersteuning op maat van een job coach en (para)medische team en als werkgevers de juiste acties ondernemen. 

https://iknowhowvlaanderen.be/werknemers/

 of via de terug-naar--werk-coördinator van je ziekenfonds

Solidaris

Stilaan weer aan het werk na een lange afwezigheid? Mooi, dan ben jij al ‘op weg’. Want opnieuw gaan werken, doe je op je eigen tempo.

Waar kijk jij nog tegenop? Ga zelf aan de slag met onze tips en oefeningen. Of laat je begeleiden door het terug naar werk-team van ons ziekenfonds. Zo keer jij straks rustig en zelfverzekerd terug naar het werk.

https://www.solidaris-vlaanderen.be/op-mijn-tempo-terug-aan-het-werk

Christelijke Mutualiteit

Terug naar werk is een vrijwillig traject waarbij een terug-naar-werk-coördinator van CM je ondersteunt en helpt zoeken naar gepaste begeleiding voor je terugkeer naar de arbeidsmarkt. Dat kan door aangepast werk, ander werk of een opleiding. Hiervoor kan hij je doorverwijzen naar partners zoals VDAB, de preventieadviseur of de arbeidsarts. 

https://www.cm.be/nl/hulp-bij-terugkeer-naar-het-werk